Mensendieck therapie bij klachten

Oefentherapie Mensendieck in de regio Woerden

Posted on Posted in Uncategorized

Oefentherapie Mensendieck in de regio Woerden

Oefentherapie Mensendieck in de regio Woerden

Hoe vaak zeggen we het niet tegen elkaar “gezondheid is toch het allerbelangrijkste”. Dus blijkbaar hechten we heel veel waarde aan een goede gezondheid. Maar aan de andere kant staat ons leven bol van de zaken die juist onze gezondheid slechter laten worden.

Veel mensen gaan vervolgens naar een oefentherapeut omdat ze klachten krijgen en ze van die klachten af willen. Maar een belangrijk onderdeel van het werk van een oefentherapeut is niet alleen het behandelen van klachten. Net zo belangrijk is het ondersteunen van de gezondheid en hierdoor preventief klachten voorkomen. Oefentherapie Mensendieck is daarom eigenlijk meer gericht op gezondheid dan op klachten.

Ik vertel u graag iets meer over de mogelijkheden die een oefentherapeut heeft om uw gezondheid te bevorderen.

Oefentherapie Mensendieck

 

Mensendieck therapie bij klachten

Mensendieck oefentherapie kan op heel veel terreinen worden ingezet. Zoals we al zeiden, kan dit worden gedaan om een goede gezondheid te behouden, maar ook om klachten te behandelen. Bij de volgende klachten kan Mensendieck therapie bijzonder effectief zijn:

  • Ademhalingsklachten zoals COPD of Astma
  • Spanningsklachten zoals chronische hyperventilatie
  • Nek schouderklachten
  • Reumatische aandoeningen zoals Reuma, Artrose, Bechterew
  • Orthopedische aandoeningen zoals Osteoporose, scoliose, Scheurman
  • Rugklachten zoals Hernia, Uitstralende pijn, Ischias
  • Neurologische aandoeningen zoals CVA, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose
  • Overbelasting klachten zoals een verkeerde werkhouding of Instabiliteit
  • Terugkerende (sport) blessures

De essentie van de behandeling is het aanbrengen van een goede houding en een gezond bewegingspatroon. Door een goede houding is er minder druk/spanning op gewrichten en krijgen structuren in het lichaam de ruimte die ze nodig hebben. Door een goede manier van bewegen is er een betere belasting van het lichaam en worden lichaamsdelen minder belast.

Mensendieck therapie bij klachten

Op welke manier kan ik u helpen met Mensendieck oefentherapie

Pijn in uw rug of in uw nek hoeft niet altijd ook haar oorsprong te hebben in die regio’s. Wanneer u bijvoorbeeld een verkeerde houding heeft, kan het zo zijn dat er tijdens het staan of het zitten veel te veel spanning op bepaalde delen van uw rug staat. Deze spanning zorgt ervoor dat de spieren niet kunnen ontspannen omdat deze voortdurend moeten corrigeren.

Op die manier kunnen er klachten optreden van de rugspieren of van andere structuren in de rug, wanneer de rugspieren niet meer in staat zijn om de onevenredige belasting op te vangen.

Wanneer u deze vorm van klachten wilt herstellen, dan ligt het antwoord niet in de rug zelf, maar in het verbeteren van de houding. Want daar zijn de klachten door ontstaan.

Dit geldt niet alleen bij rugklachten maar voor veel meer klachten. En bij dit soort klachten kan ik u bijstaan in mijn oefentherapie praktijk in Woerden.

Oefentherapie Mensendieck bij David Rigter in Woerden

Wanneer u naar mijn praktijk komt, dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak van uw probleem. We starten met een intake waarin ik uitgebreid onderzoek doe en hiermee de klachten en de knelpunten van uw houding en uw beweeggedrag in kaart breng.

Op basis van deze bevindingen, komen we tot een behandelplan.

Wanneer we overgaan tot de uitvoer van het behandelplan, dan wordt u gedurende het traject steeds bewuster van uw houding en uw beweegpatroon. Hierdoor worden de gebieden die klachten geven minder belast doordat belemmeringen in uw houding/bewegen worden weggenomen.

Wanneer u zich bewust bent van uw houding en de juiste manier van bewegen, dan kunt u het geleerde zelf in de praktijk brengen.

Ik kom graag met u in contact om te onderzoeken op welke manier ik u kan helpen bij het minder belasten van uw lichaam door een goede houding en gezonde manier van bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *