Blog

Blog

eindelijk weer onbelemmerd ademhalen

Eindelijk weer onbelemmerd ademhalen

Kortademigheid is een limiterend, beangstigend en ingrijpend symptoom van veel verschillende aandoeningen.

Chronische hyperventilatie

Oefentherapie bij Chronische hyperventilatie

Ademhalen lijkt zo vanzelfsprekend, maar er zit een heel ingenieus systeem achter verscholen. Hoe complexer een systeem is, hoe vaker het fout kan gaan. Eén van de voorbeelden van een probleem bij ademhaling is hyperventilatie.

Correcte houding

Een betere gezondheid met Mensendieck oefentherapie

De trap af lopen, ademhalen, een zwaar voorwerp op tillen of de hele dag achter de laptop zitten. Dit zijn voorbeelden van bewegingen die iedereen wel eens uitvoert.

stress

Wat is het verschil tussen Chronische Hyperventilatie en Acute Hyperventilatie

Hyperventilatie is in Nederland een groot probleem. Terwijl maar heel weinig mensen beseffen wat dit probleem precies is.

gezonde en juiste ademhaling

Een einde aan paniekaanvallen met de juiste en gezonde ademhaling

Vermoeidheid, spanning en angst kunnen zorgen voor een verhoogde hartslag, een versnelde ademhaling, duizeligheid of een wazig zicht. Deze klachten kunnen extra angst met zich meebrengen.

Meer energie door een gezonde ademhaling

Ademhaling is meer dan alleen het inademen van zuurstof. De stoffen die binnenkomen/uitgestoten worden en de hoeveelheid die er van deze stoffen is, bepalen allerlei processen in ons lichaam.

Effect-van-freeze-stressreactie-op-ademhaling

Het effect van de freeze stressreactie op ademhaling

Bij stress kan het lichaam op verschillende manieren reageren: fight (vechten), flight (vluchten) of freeze (bevriezen). Deze stressreacties als reactie op gevaar hebben verschillende gevolgen voor het lichaam.

te-snelle-ademhaling

Ik help u graag wanneer u te snel ademt door teveel stress

Iedereen heeft weleens last van stress, maar wat als de stress aanhoudt? Dat kan leiden tot een verscheidenheid aan klachten. Eén van de klachten die een gevolg is van stress, is te snel ademen.

Oefentherapie-Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck in de regio Woerden

Hoe vaak zeggen we het niet tegen elkaar “gezondheid is toch het allerbelangrijkste”. Dus blijkbaar hechten we heel veel waarde aan een goede gezondheid. Maar aan de andere kant staat ons leven bol van de zaken die juist onze gezondheid slechter laten worden.